KOFFIE WINKELS EN TRENDS IN CANNABIS GEBRUIK

Er zijn tegenstrijdige voorspellingen gedaan over de invloed van decriminalisering op cannabisgebruik. Prohibitionisten voorspellen dat decriminalisering zal leiden tot een toename van de consumptie van cannabis, terwijl hun tegenstanders veronderstellen dat cannabisgebruik zal afnemen na decriminalisering.

Marihuana en hasj worden openlijk verkocht in dergelijke café-achtige plaatsen. Hoewel cannabis in Nederland nog steeds een illegale drug is, is het niet verwonderlijk dat veel mensen het bestaan ​​van het coffeeshopfenomeen interpreteren als een uiting van legalisering. Coffeeshops kunnen worden opgevat als een sociaal experiment dat ons in staat stelt om op naturalistische wijze een van de belangrijkste vragen in het internationale beleidsdebat over illegale drugs te bestuderen: die over de relatie tussen legale controle en drugsgebruik.

De CoffeeShop Greenhouse in Den Haag, Nederland is een echt voorbeeld en trekt veel aandacht, met een sterk tijdschema voor afspraken en walk-ins. Het is een fantasierijk georganiseerde bistro waar klanten ongecompliceerd kunnen roken en eten, en het is uitgerust met een stevig luchtfiltersysteem om de geur van marihuana te verminderen.

Prohibitionisme en antiprohibitionisme zijn hier gepresenteerd als de twee belangrijkste concurrerende modellen in het discours over wettelijke regulering van illegaal drugsgebruik. Prototypisch gecontrasteerd, zijn hun voorspellingen als volgt. Prohibitionisten voorspellen dat decriminalisering zal leiden tot een toename van het aanbod en dus van het gebruik van illegale drugs. Antiprohibitionisten veronderstellen dat het drugsgebruik zal afnemen na decriminalisering, omdat dit de fascinatie voor drugs, die wordt gecreëerd door sancties, zal wegnemen.

coffeeshop-denhaag.nl